Zutphen, mei 2019

Gewaardeerde Vrienden,

Snel na het vorige bulletin van april nu nieuws en aankondigingen in het Vriendenbulletin van mei 2019. Het gaat dit keer om activiteiten waarvoor u zich kunt opgeven, zoals een Bezoek bij de Buren, het Vriendencafé en cursussen.  
En, ook een oproep om lid van het Vriendenbestuur te worden!

Op Bezoek bij de Buren in Diepenheim

We zijn op woensdag 12 juni a.s. welkom in het kunstenaarsdorp Diepenheim. Naast een bezoek aan twee musea kunnen ook twee kunstenaarstuinen worden bezocht. Dit alles onder begeleiding en toelichting.

U wordt ontvangen vanaf 10.30 uur in Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8 te Diepenheim. Koffie/thee/taart voor eigen rekening. Vanaf 11.00 uur is er een rondleiding van ongeveer 1 1/2 – 2 uur, te beginnen in de Tuinen van Herman de Vries, drie botanische verzamelingen van bloemen, struiken en planten en Het Gazebo van Urbain Mulkers met meer dan 1000 hostasoorten.
Vervolgens de twee musea van Diepenheim: de Kunstvereniging met de tentoonstelling “Flashforward” van Bastienne Kramer en het Drawing Centre met de tentoonstelling “Clouded Matter” van Marisa Rappard. Alle plekken liggen op loopafstand. De rondleidingen worden u aangeboden; de entree tot de musea is mogelijk met een museumjaarkaart of anders € 3,50 voor twee musea.

Graag voor de planning opgave op: secretaris@vriendenmuseazutphen.nl of telefonisch bij de Musea: 0575-516878

Vriendencafé met veel Zilver !

Zoals aangekondigd verzorgt conservator Lian Jeurissen een inleiding en rondleiding tijdens het Vriendencafé op woensdag 22 mei a.s. Het onderwerp is “Zutphens Zilver” waarbij ook aandacht voor de door de Vrienden gefinancierde aankoop van de spoelkom van de Zutphense zilversmid Wolters.

Ook hier graag opgave voor wie we kunnen verwachten op: secretaris@vriendenmuseazutphen.nl of telefonisch bij de Musea op: 0575-516878

Impressieverslag Vriendenexcursie Rijksmuseum Twenthe

Vriend Paul Woerlee heeft weer een verslag gemaakt van zijn indrukken (hij noemt het “bevindingen”) bij de tentoonstellingen die de Vrienden op 10 april jl. hebben gebracht aan het Rijksmuseum Twenthe.

Dit (aanbevolen) verslag is te vinden op de Homepage van deze Vriendenwebsite onder de uitnodigende titel in ‘Actueel’ onder de kop: ‘De Naakte Waarheid en het Dronken Glas’, vervolgens doorklikken.

Cursussen Vrije Academie

De Vrije Academie geeft in september 2019 vier cursussen in Zutphen en in januari 20120 nog eens drie. Het zijn (met de startdatum):

2019

Art nouveau & Jugendstil 
dinsdag 24 september van 11.00-13.00 uur

Symboliek 
woensdag 25 september van 11.00-13.00 uur

Introductie Kunstgeschiedenis
donderdag 26 september van 11.00-13.00 uur

Filosophie
donderdag 26 september van 14.00-16.00 uur

2020

Art Deco
dinsdag 21 januari van 11.00-13.00 uur

Introductie Kunstgeschiedenis
woensdag 22 januari van 11.00-13.00 uur

Symboliek
donderdag 23 januari van 11.00-13.00 uur

Ook is er op woensdag 12 juni a.s. om 11.30 uur een lezing van één uur over Rembrandt.

Alle cursussen worden gegeven in het auditorium van de Musea Zutphen.

Meer informatie over de inhoud van de cursussen, aanmelding en prijzen op de website van de Vrije Academie (www.vrijeacademie.nl) of in de gids van de V.A. en de Vriendenwebsite. Vrienden ontvangen tot de start van de cursus een korting van € 15,- onder vermelding van VSMZ15.

Nieuwe website Musea Zutphen

De Musea Zutphen hebben een fraaie nieuwe website (www.museazutphen.nl) deze is nog in ontwikkeling, maar het is nu al de moeite waard om de site te bezoeken. De Vrienden worden vermeld onder ‘steun’. Als u als Vriend op de hoogte wilt worden gehouden van alle activiteiten van de Musea, dan kunt u zich op de website van de Musea aanmelden voor de Nieuwsbrief.

Oproep voor nieuw bestuurslid

Door tussentijds aftreden is het Vriendenbestuur niet meer volledig. We doen een oproep aan de Vrienden om een bestuurslidmaatschap te overwegen. Het samen leiding geven aan onze culturele organisatie ter ondersteuning van de Musea kan veel voldoening geven. Meer informatie bij: hansmeininger@planet.nl of: 0612538346

Met Vriendengroet, namens het bestuur,

Hans Meininger, voorzitter
(hansmeininger@planet.nl)