NAJAARSEXCURSIE  6 november 2019                   

Op woensdag 6 november 2019 genoten onze Vrienden van de Najaars Vriendenexcursie naar het Dordrechts Museum.
Exposities: ‘Kees Verwey en zijn idolen’; ‘Beet – Vissen naar verborgen betekenissen’; de eigen collectie van het Museum.
Een erg mooi museum, prachtige exposities, boeiende rondleidingen, heerlijke lunch en op de terugreis hapjes / drankjes in de comfortabele touringcar.
=>> Wordt vervolgd in het komend voorjaar.

De uitnodiging zoals verstuurd aan onze Vrienden:

Zutphen, 1 oktober 2019

Beste vrienden en introducés,

Graag nodigen wij u uit voor de dagexcursie naar het Dordrechts Museum met als hoogtepunt een combinatierondleiding door twee tentoonstellingen:

Kees Verwey en zijn idolen’ 
Kees Verwey (1900-1995) werkte in een laat-impressionistische stijl. Na de oorlog werd zijn kunst expressionistischer. Portretten, bloemstillevens en atelierinterieurs horen tot zijn belangrijkste onderwerpen. Kees Verwey liet zich bewust beïnvloeden door zijn idolen, kunstenaars die hij bewonderde, zoals Breitner, Verster,Vuillard, Picasso e.a. U ziet ze er allemaal. 

‘Beet!
In de 16de en 17de eeuw hebben vissen, maar ook schelpdieren als mosselen en oesters, nogal eens een dubbelzinnige betekenis. Kunstenaars gebruikten vis en schelpdieren om dát te tonen wat niet letterlijk verbeeld mocht worden. U zult nooit meer hetzelfde naar vis kijken!

Het Dordrechts Museum, opgericht in 1842, is een van de oudste musea in Nederland. Het museum bezit een compacte en representatieve eigen collectie van zes eeuwen Nederlandse schilderkunst. 

Ons advies aan u als internet-startpagina is:
https://www.dordrechtsmuseum.nl/over-ons/

Programma (kosten bij de prijs inbegrepen)

 • 09:00
  Vertrek touringcar (voorzien van toilet) vanaf de parkeerplaatsen direct achter !! Theater de Hanzehof (Fanny Blankers Koenweg) met onderweg een korte inleiding
 • 11:00
  Aankomst museum, koffie / thee met gebak
 • 11:45
  Rondleiding in groepen door deskundige museumgidsen
 • 13:00        
  Gezamenlijke lunch, waarna rondkijken op eigen gelegenheid
 • 15:30        
  Naar Zutphen (incl. hapje & drankje), geschatte aankomsttijd 17:30 uur

Museumkaart (MK) en Rembrandtkaart (RK) zijn geldig. De kosten voor deze dag* bedragen € 46,- pp. (of € 59,- p.p. zonder geldige MK of RK). Dit bedrag dient uiterlijk op vrijdag 18 oktober 2019 te zijn voldaan op bankrekeningnummer NL59 ABNA 0612 5058 04  t.n.v. Vrienden Musea Zutphen. Bij annulering na maandag 21 oktober 2019 is geen restitutie mogelijk. U kunt zich opgeven door de bij ‘Opgave voor de excursie’ gevraagde gegevens te versturen, of per e-mail aan  mgitz@planet.nl of per post aan Marieke Gitz, Zutphensestraat 38, 6971 EN Brummen.

Opgave voor de excursie:
Vriendelijk verzoek alle (5) volgende gegevens aan ons te mailen / per post toe te sturen: 
1. Uw naam als Vriend; .
2. Uw naam zoals vermeld op uw bankoverschrijving; .
3. Aantal personen;
4. Uw telefoon vast / mobiel;
5. Wel / Niet in het bezit van een Museumkaart / Rembrandtkaart.

=> Zonder tegenbericht van onze kant kunt u er van uitgaan dat uw aanmelding na betaling definitief is.  Deelname naar volgorde van binnenkomst betaling. 

Met vriendelijke groet, mede namens het bestuur, de excursiecommissie: Marieke Gitz & Hans la Rose