Vriendenprijs Vrienden Musea Zutphen

In 2010 heeft het bestuur van de Vereniging Vrienden Musea Zutphen het initiatief genomen één keer in de twee jaar de Vriendenprijs uit te reiken. Met deze tweejaarlijkse prijs honoreert de vereniging initiatieven die in Zutphen ontsproten zijn en die de afgelopen twee jaar gekoppeld waren aan activiteiten in (een van) onze Musea. Zij wil daarmee tevens de aandacht vestigen op kunst in Zutphen in het algemeen voor zover er een duidelijke relatie is met de beide musea.

De prijs bestaat uit een cheque van € 2500 en een bronzen beeldje DE KUNSTKIJKER, vervaardigd door de Zutphense kunstenares Annewietske Stavast.

De jury stond in 20014  wederom onder voorzitterschap van Annelies Verstand – Bogaert. Verder maakten hiervan deel uit de journalist Eric Klop, Mieke van Kordelaar, Herman Krans en bestuurslid Hélène Bierhoff.

De jury had, indachtig de voorwaarden (zie Reglement Vriendenprijs), een shortlist samengesteld. Genomineerd werden de illustrator Jan Jutte, de graficus Wim van der Meij en de dichter Tim Pardijs.

Tijdens de jaarvergadering van de Vereniging op donderdag 20 november 2014 is Wim van der Meij als winnaar uit de bus gekomen.

Uitreiking Vriendenprijs Musea Zutphen aan Wim van der Meij.
Winnaar Wim van der Meij (l.) ontvangt uit handen van voorzitter Cor Witbraad de Vriendenprijs (foto Zutphens Persbureau)
Meij
Dat Bolwerck, ets van Wim van der Meij

 

 

Eerdere winnaars

2010 Het fotografencollectief ‘De Zutphense’
2012 De dichtersclub “Kopwit”

 

Enige foto’s (Zutphens Persbureau) van de uitreiking van de Vriendenprijs (door aanklikken vergroot u ze)

 

In verband met de langdurige sluiting van beide musea in 2016 heeft in dat jaar geen uitreiking van de Vriendenprijs plaatsgevonden.